Dirigent

Enrique López-Cortón

Enrique López-Cortón werd geboren 1969 in La Coruña (Spanje). Hij begon zijn muzikale opleiding toen hij 7 jaar was. Nadat hij zijn diploma pianoleraar gehaald had (B. Mus), verhuisde hij naar Barcelona om er te studeren bij Assumpta Coma en David Padrós. Aldaar behaalde hij aan het Conservatorio de Barcelona het masterdiploma piano (M. Mus).

In Barcelona begon hij ook met zanglessen en koordirectie bij Manuel Cabero en Mireia Barrera. In 1999 kreeg hij een beurs van het Spaanse Ministerie van Cultuur, waardoor hij een postdoctorale cursus koordirectie kon volgen bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Later studeerde hij Middeleeuwse chant en polyfonie bij dr. Rebecca Stewart aan de Schola Cantorum Brabantiae in Tilburg, en zang bij Paula de Wit, Xenia Meijer en Claron McFadden.

Op het gebied van het Gregoriaans heeft Enrique zijn sporen verdiend bij de Schola Pinensis in Barcelona onder leiding van Jordi Sacasses en de Schola Cantorum Amsterdam onder leiding van Eugeen Liven d’Abelardo.

Als orkestdirigent is Enrique voornamelijk autodidact, hoewel hij ook lessen volgde bij Salvador Mas, Jorma Panula en Jurjen Hempel. Hij werkte onder meer met het Noord Nederlands Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en het Promenade Orkest. En ook met barokorkesten op authentieke instrumenten zoals Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort. Daarnaast dirigeerde hij belangrijke koor- en orkestwerken van 18e eeuwse klassiekers als Bach’s Johannes Passion en Mozart’s Requiem, tot Elgar’s The Music Makers en Takemitsu’s My Way of Life.

Enrique is ook dirigent van het Amsterdams Kamerkoor Ralph Sordo, Estrivo Kamerkoor (Utrecht), de Amsterdamse Bachvereniging en dirigeert ook projecten met andere ensembles zoals Tout Venant en Tien Vocaal Ensemble.

Als freelance zanger treedt hij op met professionele koren zoals Bachkoor Holland (Naarden) en Studium Chorale (Maastricht).

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu