Dirigent

Geert van den Dungen

Geert van den Dungen (1955) begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch. Al op 17-jarige leeftijd werd Geert benoemd tot dirigent van verschillende koren. Na zijn studies koor- en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht zijn doctoraalexamen muziekwetenschap. Daarnaast studeerde hij zang bij Elizabeth van der Ploeg en doorliep hij stages bij Bernard Haitink in Londen (Royal Opera House Covent Garden) en Eric Ericson in Stockholm (Eric Ericson Chamber Choir).

Als dirigent specialiseerde Geert van den Dungen zich in de grote vocale werken van Johann Sebastian Bach. Naast de vele Bach-concerten leidde hij eveneens een groot aantal oratoriumuitvoeringen met werken van onder anderen Monteverdi, Purcell, Vivaldi, Zelenka, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Rossini, Brahms, Liszt, Fauré , Duruflé en Poulenc. Ook de Nederlandse koormuziek uit de 20ste eeuw draagt hij een warm hart toe. Enkele Nederlandse componisten, onder wie Albert de Klerk en Jos van Amelsvoort, droegen koorwerken aan hem op. Talrijk zijn tevens de a-cappellaprogramma’s die Geert verzorgde, waarbij zijn sterke affiniteit met de Vlaamse, Italiaanse en Spaanse polyfonie uit de Renaissance tot uitdrukking kwam.

Geert van den Dungen behaalde met zijn koren diverse prijzen op nationale en internationale koorfestivals (Rotterdam, Arnhem, Warschau, Budapest, Verona en Jeruzalem), maakte verschillende opnamen voor radio, televisie en cd en dirigeerde in vele Europese landen, Israël en de Verenigde Staten. Naast het Bachkoor Brabant leidt hij het Kamerkoor Cantecleer, het Concertkoor Breda en het Rotterdams Vocaal Ensemble. Als gastdirigent geeft hij ook koorworkshops en leidt hij tevens amateur- en professionele orkesten. Als musicoloog verzorgt hij regelmatig publicaties en lezingen. Momenteel werkt hij aan de Universiteit van Amsterdam aan een proefschrift over het leven en werk van de Joodse componist Sem Dresden.

Na 15 jaar geeft Geert van den Dungen het stokje over aan een ander. Bedankt voor de mooie jaren!

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu